Toast met courgette en Beaufort

Uit de Alpes Haute-Maurienne brachten we een heerlijk stukje Beaufort mee, dat we naar een recept van de blog Alter Gusto combineren met courgette. We maken er een heel eenvoudige gegrild taartje mee. De courgette is licht verteerbaar en dus geschikt voor iedereen, ook de allerkleinsten. De aubergine is caloriearm maar rijk aan vitamines, vezels en mineralen (kalium en magnesium).

Voor 4 personen:

  • Courgettes (ong. 200 g)
  • 4 dikke sneden brood
  • 1 teentje look
  • 2 cc mosterd
  • 50 g Beaufort-kaas
  • Zeste van ½ citroen
  • Peper en zout

Was de courgettes en rasp ze grof. Lichtjes zouten.

Wrijf het brood in met de look en besmeer met mosterd.

Rasp de kaas.

Druk met de handen zoveel mogelijk vocht uit de geraspte courgette. Meng ze met de kaas en de zeste van citroen. Beleg de sneden brood ermee.

In de oven en onder de grill plaatsen.

Haal uit de oven en bestrooi met een mespuntje peper. Meteen opdienen.

Geraspte Beaufort is heerlijk. Maar u kan hem ook vervangen door een gelijkaardige kaas, bijvoorbeeld Comté. Maak liever geen gebruik van zakjes voorgeraspte kaas zonder bijzondere benaming. Vaak gaat het om weinig smaakvolle namaak. U hebt voor dit recept slechts ongeveer 50 gram nodig. Kies dus voor een iets duurdere kaas en rasp hem net voor de bereiding.

Neem jonge courgettes, groen en stevig. De oudere zijn bitter en bevatten te veel pitten.

De zeste van citroen zorgt voor een aangenaam aroma, maar… zeker niet gebruiken indien uw kind problemen ondervindt met de immuniteit!

Smakelijk!